Inici Express Neixen els Jardins del Mucbe per oferir un nou pulmó verd i cultural Benicarló

Neixen els Jardins del Mucbe per oferir un nou pulmó verd i cultural Benicarló

per Alicia Coscollano Masip

L’adequació de la zona enjardinada del Mucbe completarà l’espai museístic amb un jardí botànic, grades per a espectacles a l’aire lliure i zona expositiva exterior

Es construirà una zona amb flora mediterrània, grades de formigó vist per a 100 persones que pretén evocar l’essència franciscana de l’antic convent

 El pressupost per a tota aquesta adequació s’eleva a 190.704 a càrrec del Pla Castelló 135

 

 

Qualsevol gran espai expositiu mereix una zona enjardinada que el complemente i el dote d’un espai per a la reflexió, la contemplació o les manifestacions artístiques en petit format. Amb aquesta idea neix el projecte Jardins del Mucbe, una zona en la qual es va a integrar una àrea per a exposicions a l’aire lliure i una àgora amb grades aparells 100 persones.

Neix, així, un jardí que pretén evocar la majestuositat del que va ser un dels convents franciscans de major importància de les comarques del nord. Amb aquesta imaginari s’ha dissenyat el projecte, que florirà al llarg del primer quadrimestre del 2019 per convertir aquest centre museístic que ja s’integra a la xarxa de museus de la Comunitat Valenciana en vaixell insígnia cultural de tota la província.

A les persones que van conèixer l’antic convent, o el que quedava d’ell abans de construir la pista esportiva que es va alçar en els antics jardins després de la remodelació del Casal Municipal no els costarà imaginar jardí tal com ha estat projectat per l’arquitecte José Miguel Aicart. Així, la mateixa idiosincràsia de l’espai condueix a integrar en tres zones diferenciades un jardí botànic i un hort amb flora mediterrània que comportarà l’eliminació de les illes que contenen les grans jardineres actuals per poder rebaixar al mateix nivell tota l’àrea, a més de donar solució al problema d’humitats que hi ha en alguns punts de la part exterior del darrere de l’edifici museístic. La plaça pública estarà oberta durant tot el dia en horari del museu, i a la nit romandrà tancada. La zona de les grades serà una àrea de formigó vist, i encara queden per solucionar alguns detalls, com l’accés al jardí des del Casal Municipal, una cosa que s’està estudiant.

 

Un espai evocador

El mateix arquitecte compte que sigui evocador, i, per a això, es van a incorporar espècies autòctones de plantes i arbres que se sumaran als que actualment ja hi ha plantats en grans jardineres, conformant un pulmó verd en aquesta zona de la ciutat que servirà de zona de reflexió, lectura, trobada i esbarjo. De fet, està previst que els escolars puguin passejar entre la flora del jardí per poder aprendre els diferents tipus d’espècies mediterrànies. El pressupost per a tota aquesta adequació s’eleva a 190.704 a càrrec del Pla Castelló 135. Així, la Diputació consigna 150 000 euros, i la resta va a càrrec de l’Ajuntament. Les obres podrien tenir una durada de quatre mesos.

La totalitat de l’espai que inclou el projecte és de 1900 metres quadrats, “serà un espai que inclourà escultures i exposicions a l’aire lliure”, concretava Miralles. Una zona que comptarà amb tres entrades, l’accés a través del propi museu, i els accessos pel carrer Madrid i pel carrer La Pau.

Notícies relacionades

Deixa un comentari

Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia. Asumiremos que estás de acuerdo con esto, pero puedes optar por no participar si lo deseas. Aceptar Más información

ValenciàEnglishFrançaisDeutschEspañol